057 37 85 06
Home / Blog / We staan in de krant!

We staan in de krant!

We staan in de gazet - De Krant van West-Vlaanderen - van 22 maart 2024. De titel klinkt als gegoten: 'Luisteren staat bij ons centraal'. Dat is waar je ook op mag rekenen wanneer je voor het eerst in contact komt met onze diensten. 

Een scala aan diensten

In een tijd waarin mentale en lichamelijke gezondheid steeds meer onder druk komen te staan, willen wij een veilige omgeving bieden waar we luisteren, kennis delen en workshops organiseren. Een plaats waar je kan groeien en balans kan vinden.

  • Symbio voor Ouders: Een ondersteunend platform voor ouders, waarbij begeleiding wordt geboden bij diverse uitdagingen die het ouderschap met zich meebrengt, van opvoedingsvraagstukken tot zelfzorg.  
  • Symbio voor Kinderen: Gerichte zorg voor kinderen, met aandacht voor hun unieke behoeften en ontwikkeling, inclusief ondersteuning bij beheersing van emoties, sociale vaardigheden en leeruitdagingen. 
  • Symbio voor Volwassenen: Individuele therapieën of begeleidingen als groepsprogramma's om volwassenen te helpen bij het omgaan met stress, angst, depressie en andere mentale gezondheidskwesties, met een focus op zelfontplooiing en welzijn.  
  • Symbio Samen: Relatiecounseling om de onderlinge banden te versterken en communicatieproblemen aan te pakken, met als doel een gezonde en ondersteunende thuissfeer te creëren.  
  • Symbio voor Loopbaan: Loopbaanbegeleiding en ondersteuning voor individuen die worstelen met professionele uitdagingen, van werkgerelateerde stress tot carrièreswitch en burn-outpreventie.  
  • Symbio Gezondheid: Verdieping van jouw chronische pijnklachten vanuit een psychosomatische bril. Dat betekent dat we nagaan welke onderdrukte emoties de oorzaak zijn van jouw lichamelijke pijnklachten. Daarnaast bieden we zwangerschapsmassage en medische pedicure aan ter ondersteuning van jouw lichamelijk welzijn.
  • Symbio voor Bedrijven: Maatwerkprogramma's voor organisaties gericht op het verbeteren van de mentale gezondheid en het werkgeluk van werknemers, met als resultaat het behoud van medewerkers en een productievere en veerkrachtigere werkomgeving.

Vergaderzaal huren

Daarnaast biedt Studio Symbio ook de mogelijkheid tot extern verhuur van hun polyvalente ruimte. Deze ruimte is ideaal voor lezingen, workshops, teammomenten of vergaderingen. Met een digitaal presentatiescherm, open keuken, sfeerhaard, co-working spaces en comfortabele fauteuils biedt deze huiselijke ruimte een inspirerende omgeving voor andere organisaties.

Onze Workshops:

  • 07/04 - Workshop: Familiebanden - Op zoek naar herstel
  • 04/05; 11/05; 18/05; 25/05 01/06 - cursus: De weg van moeder natuur: Hypnobirthing voor wie een kalme geboorte wenst.
  • 08/06 – Workshop: Geprikkeld door prikkels  
  • 10/07; 11/07; 12/07 – kinderkamp: Verveling (v)erkennen: leerzame avonturen voor kinderen van 9 tot 12 jaar. 
  • 07/08; 08/08; 9/08 – kinderkamp: Verveling (v)erkennen: leerzame avonturen voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Hier draait het om jou en alles wat je dierbaar is. Is je vraag nu een duidelijke vraag of misschien weet je nog niet precies weet wat je nodig hebt. Laten we luisteren naar wat voor jou nu op de voorgrond is en welk aanbod er voor jou het meest relevant is. 

 De groepspraktijk is gelegen in de Tybaertstraat 16, te Ieper. Meer info op www.studiosymbio.be of bel 057/37 85 06

Gerelateerde blogberichten

Vertrouwensband in het therapeutisch proces
Angst en depressie Rouw & verlies Psychotherapie
Christine Catry

Christine Catry

03/04/2024

Vertrouwensband in het therapeutisch proces

Ben je op zoek naar een duurzame vertrouwensband binnen een therapeutische relatie? Binnen mijn begeleidingen is dit net de voorwaarde voor een heilzaam proces.

Lees meer
Welke invloed omgeving op ons gemoed heeft.
Stress & Burn-Out Psychotherapie
Charlotte Caron

Charlotte Caron

29/03/2024

Welke invloed omgeving op ons gemoed heeft.

Hoe we steeds meer gevoelig worden voor onze omgeving. Hoe komt het en wat zijn de sleutelprincipes?

Lees meer
West-Vlamingen…gekend als doeners maar waarom neemt het denken toch vaak de bovenhand tussen de lakens?
Seks- en relatieproblemen
Jolien Wyffels

Jolien Wyffels

04/03/2024

West-Vlamingen…gekend als doeners maar waarom neemt het denken toch vaak de bovenhand tussen de lakens?

Waarom is het voor West-Vlamingen soms moeilijk om het denken achterwege te laten tussen de lakens? Wat maakt dat dit het genieten van seks beïnvloedt? Leer hoe je uit je hoofd kunt stappen en in je lichaam kunt zakken voor een diepere verbinding en meer genot tijdens intieme momenten.

Lees meer
6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.
Stress & Burn-Out Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning Pre-en postnatale ondersteuning Talentmanagement Omgaan met ouder worden Conflicthantering Herstel in familie of thuissituatie
Charlotte Caron

Charlotte Caron

29/02/2024

6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.

Je herkent ze hoogstwaarschijnlijk wel. Van die gezegdes die je ooit aan de koffietafel van je grootmoeder mocht aanhoren. Sluimeren ze bij jou nog door?

Lees meer
Zwangerschapsverlies, wanneer je de naam van je kindje levendig houdt.
Rouw & verlies

Zwangerschapsverlies, wanneer je de naam van je kindje levendig houdt.

Deze blog is geschreven door Aline Vervaecke, mama van een stilgeboren kindje. Lees hoe je als ouder van een stilgeboren kindje geborgenheid en troost kan vinden.

Lees meer
Sollicitatiebegeleiding
Charlotte Caron

Charlotte Caron

05/12/2023

Exitgesprekken: het goud voor de toekomst van jouw succesvol bedrijf.

Vaak gaat het vertrek van een medewerker gepaard met een verlieservaring. Als bedrijf heb je ten slotte heel wat energie gespendeerd in het opleiden en begeleiden van jouw mensen. Wat we meestal vergeten is dat het vertrek van een medewerker ons heel wat inzichten oplevert. Toch wanneer er voldoende aandacht gaat naar exitgesprekken. Wat maakt dat exitgesprekken jouw toekomstig goud zijn? Je leest het in onze blog:

Lees meer
Sollicitatiebegeleiding
Charlotte Caron

Charlotte Caron

16/11/2023

De realiteit van een carrièreswitch.

Een carrièreswitch kan een verleidelijk pad zijn voor wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging of een betere werk-privébalans. De start aan dit avontuur brengt veel onzekerheden en hindernissen met zich mee. Wat deze kunnen zijn lees je hier.

Lees meer