057 37 85 06
Home / Communicatie en teamdynamiek

Communicatie en teamdynamiek

Werken met mensen, het is een vak apart. En toch is het op vandaag dé sleutel naar de weg naar succes. Onze passie ligt in het ondersteunen van teams bij het ontwikkelen van deze cruciale vaardigheden, die de basis vormen voor een productieve en een harmonieuze werkomgeving. Ontdek hoe onze trainingen en coaching op het gebied van communicatie en teamdynamiek uw team kunnen helpen en de gestelde doelen te behalen of te overtreffen.

De voordelen

 • Verbeterde productiviteit: Effectieve communicatie en een sterke teamdynamiek dragen bij aan een positieve werkomgeving waarin medewerkers gemakkelijker kunnen samenwerken en hun taken efficiënter kunnen uitvoeren. Dit leidt tot verbeterde productiviteit en prestaties van het team en de organisatie als geheel. 
 • Betere samenwerking: Inzetten op communicatietraining of teamdynamiek draagt bij tot verbindende samenwerking en cohesie tussen teamleden. Teamleden zijn beter in staan conflicten op te lossen en misverstanden te verminderen. 
 • Verhoogde medewerkerstevredenheid: Een positieve werkomgeving waarin effectieve communicatie en goede teamdynamiek heersen, draagt bij aan de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers. Medewerkers voelen zich gewaardeerd, gehoord en ondersteund, wat de retentie van personeel ten goede komt en het bedrijfsimago verbetert. 
 • Snellere innovatie en probleemoplossing: Goede communicatie en een sterke teamdynamiek moedigen een open uitwisseling van ideeën en feedback aan. Dit stimuleert innovatie en creativiteit binnen het team en maakt het gemakkelijker om problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan. 
 • Klanttevredenheid: Een goed functionerend team dat effectief communiceert, draagt bij aan een betere klantenservice en -ervaring. Klanten merken het wanneer er sprake is van een samenhangend team dat hun behoeften begrijpt en snel en adequaat reageert op hun vragen en problemen.

Creëren vandaag nog een cultuur van samenwerking en ondersteuning. 

Onze formules

Individuele coaching voor teamleden

Wij bieden individuele coaching aan en zijn getraind in het analyseren van individuele behoeftes. We onderzoeken wat aan de basis ligt van gedragingen die invloed hebben op de werking van de organisatie en teamleden. We ondersteunen jouw medewerker in het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het gezonder omgaan met collega's, klanten of leidinggevenden. 

Je leerde me op heel korte tijd inzicht creëren in mijn situatie en hoe ik ermee om kan gaan. Ik ben mezelf verschillende keren tegen gekomen tijdens de gesprekken en wist veel zaken op die manier een plaats te geven. Je weet gevoelige snaren te raken en aankaart waardoor ze tastbaarder worden en beter aangepakt kunnen worden. Je weet in korte tijd een vertrouwensband op te bouwen waardoor we sneller tot resultaten konden komen. Kortom, niets dan tevredenheid van mijn kant. Heel erg bedankt!

Teamleader binnen de non-profit sector

Leiderschapscoaching

Dit coachingstraject is bedoeld voor leidinggevenden, zelfstandigen en managers en richt zich op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, zoals communicatie, motivatie, besluitvorming en conflictbeheersing. Het omvat ook het leren delegeren, het inspireren van teamleden en het stimuleren van een positieve werkcultuur.

Teamcoaching

Studio Symbio is voorzien op diverse trainingen die tot doel hebben jouw team beter voor te bereiden op conflicten en prestaties te verbeteren. 

Een greep uit ons aanbod:

 • Omgaan met conflicten
 • Gezonde feedback geven en ontvangen
 • Werkrelaties als sleutel tot succes
 • Veranderingsmanagement
 • Stress: Laat het los!


Interessante aanpak! Mooi uitgewerkt boekje met methodieken. In vergelijking met de meeste workshops is deze van jullie verfrissend. Dit heeft zeker deuren bij ons geopend.

Diensthoofd 

Zo pakken we het aan

 • We starten steeds met een verkennend gesprek om te zien of jullie noden en ons aanbod matchen. 
 • Daarna ontwikkelen we een programma afgestemd op de noden van jouw organisatie. Of het nu een éénmalige training is binnen een teambuildinggebeuren of een langdurig traject die focust op communicatie binnen jouw team.
 • We delen ons voorstel en plan van aanpak en bepalen samen de eerste stappen. We starten met een bijkomende bevraging zodat we concreet kunnen inspelen op specifieke situaties binnen jullie organisatie.

Bedankt voor de 2 uur die je ons gaf. 2 uur stil staan bij jezelf, het doet iets met een mens. Het gaf mij zoveel ENERGIE! 

Kaderlid - vzw Ieper

Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor bedrijven Symbio voor loopbaan

Ons team staat voor je klaar

Ann Luca

Ann Luca

Bedrijfscoach
Charlotte Caron

Charlotte Caron

Trainer