057 37 85 06
Home / Trainingen

Trainingen gericht op een emotioneel welbevinden

Studio Symbio biedt eigen trainingen die gericht zijn op persoonlijke groei, teambuilding en professionele ontwikkeling. Of je nu op zoek bent naar manieren om de samenwerking binnen je team te verbeteren, het zelfvertrouwen te versterken, of specifieke vaardigheden te ontwikkelen. Onze trainingen zijn ontworpen om interactieve en stimulerende leerervaringen te bieden, waarbij theorie en praktijk hand in hand gaan. Met een focus op inzichten, praktische tools en inspirerende oefeningen, zorgen wij ervoor dat je met waardevolle kennis en vaardigheden naar huis gaat. Wedden dat je niet kan wachten om ze toe te passen?

Wensen jullie het met z'n allen het over een andere boeg te gooien? 

'K Heb stress, Laat het los enni

Deze training is er voor mensen die worstelen met (werkgerelateerde) stressklachten en het moeilijk hebben werk en privé gezond af te bakenen. De stijgende werkdruk neemt de overhand en verdringt het werkplezier, waardoor medewerkers voelen dat ze tegen hun limieten aanlopen. Deze training is ontworpen om hen te helpen het zelfvertrouwen te versterken, beter om te gaan met stress, en een gezondere balans tussen werk en privéleven te creëren. Samen werken we aan praktische strategieën en inzichten die jouw medewerkers in staat stellen om met meer energie en voldoening hun werk te benaderen.

Wat mag je verwachten?

 • Een workshop over mentaal welzijn. 
 • Kennisoverdracht over thema's als stress en mentaal welzijn. 
 • Het erkennen van eigen stressreacties. 
 • Hulpbronnen bij stressreacties scherp stellen. 
 • Het erkennen en ervaren van grenzen. 
 • Grenzen afgestemd in contact brengen.

Praktisch

Duurtijd: Deze training neemt 8 uur in beslag. Deze kan opgesplitst worden in delen van 2 x 4 uur of 4 x 2 uur momenten waardoor er meer tijd en ruimte is de training doorheen de tijd toe te passen of te laten narijpen.

Aantal leden: Deze training is er voor maximaal 20 personen.

Geprikkeld door prikkels

Ontdek nu de geheimen achter prikkels en hoe ze jouw dagelijkse gemoedstoestand beïnvloeden! Leer alles wat je moet weten over onder- en overprikkeling en neem de controle over je eigen welzijn. Word de expert die je altijd al wilde zijn op het gebied van prikkels. Krijg inzichten en technieken die je leven voor altijd zullen veranderen. Waar wacht je nog op? Start vandaag nog met je reis naar een gebalanceerd en gelukkig leven vol energie!

Wat mag je verwachten?

 • Inzicht in prikkels: Leer wat prikkels zijn en hoe ze van invloed zijn op je welzijn. 
 • Hooggevoeligheid (HSP): Ontdek de verschillende aspecten van hooggevoeligheid en welk type HSP'er je bent. 
 • Verbanden met hoogbegaafdheid, ASS en trauma: Leer over de overlappende kenmerken en verschillen tussen deze concepten. 
 • Burn-out en Bore-out: Begrijp de signalen en oorzaken van burn-out en bore-out, en leer hoe je ze kunt voorkomen. 
 • Omgaan met prikkels en zelfzorg: Ontvang praktische tools en strategieën om beter om te gaan met overprikkeling en om jezelf te verzorgen.

Praktisch

Duurtijd: 3 uur

Aantal leden: Deze workshop is er voor een groep van 10 leden.

Klap achter 't gat

We kennen het fenomeen wel van het koffieapparaat en de bijhorende roddels. Vanuit Studio Symbio wensen we in te zetten op het ont-w(r)ikkelen van deze destructieve kracht van roddelen op de werkvloer. Het vertrouwen wordt ondermijnd en teams worden uit elkaar gedreven. Onze training is ontworpen om jullie te voorzien van de nodige inzichten en strategieën om deze cultuur te doorbreken en een omgeving van respect, openheid en samenwerking te bevorderen. Nood aan een positieve cultuur?

Wat mag je verwachten?

 • Werking van menselijke geest 
 • Verschil in groep versus individuele bedreiging 
 • Inzicht in menselijke angsten en overtuigingen 
 • Handvaten i.k.v. conflictbeheer 
 • Omgaan met lastige emoties

Praktisch

Duurtijd: 16 uur training die opgesplitst kan worden in momenten van 2 en 4 uur over een periode van 6 maanden.

Aantal leden: maximum 12

‘t Is niet persoonlijk bedoeld, maar...

Zijn jullie wat onhandig in het geven van feedback? Voelt jouw collega zich vaak persoonlijk aangesproken waardoor constructief samenwerken moeilijk verloopt? Weten jullie niet altijd goed om te gaan met het ontvangen van positieve of negatieve feedback? Wordt eigen oordeel vaak geprojecteerd op de ander? Deze training focust op het verbeteren van feedbackvaardigheden en het creëren van een cultuur van open communicatie en groei binnen het team.

Wat mag je verwachten?

 • Tools bij het opbouwen van constructieve feedback. 
 • Inzicht in achterliggende pijnpunten bij het ontvangen van feedback.
 • Ervaring bij het op een gezonde wijze geven en ontvangen van feedback. 
 • Groei in eigen persoonlijke ontwikkeling.

Praktisch

Duurtijd: Wij beschikken over een training van 2, 4 of 8 uur. De training van 8 uur geeft de mogelijkheid meer kennis en verdieping te realiseren.

Aantal leden: maximum 12

Jouw menselijk kapitaal

Merk je dat er veel kracht zit in je team, maar deze onvoldoende wordt benut? Heb je het gevoel dat jullie niet steeds aan hetzelfde zeil trekken? Heb je het gevoel dat de onderlinge samenwerking niet optimaal verloopt? Onze training ‘Jouw Menselijk Kapitaal’ geeft inzicht in wat jullie organisatie nu al heeft aan menselijke kracht. Deze training laat jullie lichten branden en zorgt ervoor dat medewerkers schijnen vanuit hun eigen kracht.

 • Inzicht in eigen kwaliteiten en de kwaliteiten van de ander. 
 • Inzichten in drijfveren en passies bij medewerkers. 
 • Inzicht in waarden van de organisatie en medewerkers. 
 • Verhoogd vertrouwen en cohesie binnen het team. 
 • Inspiratie en motivatie om samen successen te behalen.

Praktisch

Duurtijd: Twee en half opleidingsdagen. Terugkomdagdeel voorzien na 3 maanden.

Aantal leden: maximum 24

Want samen werkt

Deze interactieve en praktijkgerichte training is ontworpen om de communicatie en samenwerking binnen teams te versterken. Door concrete handvaten en inzichten te bieden, worden de deelnemers uitgerust met tools om een open communicatiecultuur te bevorderen en misverstanden te verminderen. De training richt zich op het begrijpen van zowel individueel als teamfunctioneren, waarbij stressreacties worden geïdentificeerd en oplossingsgerichte acties worden aangeboden om effectieve samenwerking te bevorderen. 

Deelnemers verkrijgen inzicht in hun eigen functioneren en rol binnen de groep, terwijl ze ook leren omgaan met onderliggende problemen zoals miscommunicatie, spanningen en gebrek aan vertrouwen. Belangrijke thema's zijn het creëren van een ondersteunende en veerkrachtige teamcultuur, waar veiligheid, openheid en vertrouwen essentieel zijn. Door reflectie te stimuleren en voorwaarden voor betrokkenheid en verantwoordelijkheid te verduidelijken, wordt gestreefd naar een omgeving waarin teamleden zich gewaardeerd en gesteund voelen.

Deze training biedt een gestructureerde aanpak om de teamdynamiek te verbeteren, waardoor deelnemers naar huis gaan met versterkte verbindingen, verbeterde communicatievaardigheden en een beter begrip van effectieve samenwerking binnen hun team.

Wat mag je verwachten?

 • Verbeterde communicatievaardigheden 
 • Inzichten in eigen functioneren en het functioneren in groep
 • Versterken van onderlinge samenwerking 
 • Tools om vertrouwen op te bouwen 
 • Handvaten voor een ondersteunende en veerkrachtige teamcultuur

Praktisch

Duurtijd: 16 uur training die opgesplitst kan worden in momenten van 2 en 4 uur over een periode van 6 maanden.

Aantal leden: maximum 12 deelnemers