057 37 85 06
Home / Talentmanagement

Talentmanagement

Inzetten op talentmanagement betekent dat je als organisatie inzet op het potentieel van jouw medewerkers. Organisaties die inzetten op talentmanagement zien significante verschillen in betrokkenheid van huidige medewerkers en het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Talentanalyse

Vanuit Studio Symbio beschikken we over de nodige tools en methodieken om talenten bij medewerkers te analyseren. Op deze manier kan de medewerker als de organisatie zicht krijgen op de sterke punten, vaardigheden en ontwikkelingsbehoeften van elk individu. Hierop inzetten creëert een verhoogd zelfbewustzijn omtrent zijn/haar talenten.  

Inzetten op een talentonderzoek in jouw organisatie betekent behoud en aantrekken van jouw menselijk kapitaal. 


Als mensen hebben we een diepgaande behoefte aan erkenning, vergelijkbaar met onze basisbehoeften zoals eten en drinken. Het ervaren van gehoord en erkend worden is van cruciaal belang voor ons welzijn. In een professionele context is het vervullen van deze basisbehoefte essentieel om medewerkers te binden aan jouw onderneming. Wanneer er open communicatie is en doelen in samenwerking worden vastgesteld en behaald, draagt dit niet alleen bij aan het welzijn van medewerkers, maar resulteert het ook in een verhoogde klanttevredenheid en een positieve uitstraling als werkgever (employer branding). Het voldoen aan deze emotionele behoeften is een sleutelfactor voor het behouden van tevreden medewerkers en het bevorderen van een positieve reputatie voor jouw organisatie.  

Doelen worden bereikt en resultaten geboekt. De kracht van talentmanagement is ongelooflijk. 

Individueel ontwikkelingsplan

Mogelijks blijven bepaalde medewerkers op hun honger zitten in de taken of verantwoordelijkheden die ze dagelijks uitvoeren. Mensen krijgen graag perspectief en als organisatie is dat niet evident om hierop in te spelen. Toch kunnen we dit onderzoek voeren en persoonlijke ontwikkelingsplannen opstellen per medewerker. Deze zijn erop gericht om specifieke vaardigheden te verbeteren of professionele groei te bevorderen. 

Door in te zetten op individuele ontwikkeling en dit uit te tekenen in een plan, verbeterde prestaties en productiviteit aanzienlijk. Daarnaast merken we een sterke toename van werknemersbetrokkenheid en merken we een positieve impact op het behoud van personeel. 

Studio Symbio biedt op maat gemaakte ondersteuning voor jouw bedrijf, gericht op het bevorderen van werkgeluk binnen jouw team. Ons doel is om een dynamisch en veerkrachtig team te creëren dat actief bijdraagt aan het behalen van betere resultaten voor jouw onderneming. Wij geloven dat een tevreden en veerkrachtig team de sleutel is tot succes, en we streven ernaar om samen met jouw bedrijf te werken aan het creëren van een positieve en productieve werkomgeving.

Jobcrafting

We denken bij jobcrafting aan structurele en duurzame veranderingen, wat maakt dat we schrik hebben om dit toe te passen. Het tegendeel is waar.

Jobcrafting kan al door kleine aanpassingen waardoor medewerkers de mogelijkheid krijgen om hun taken en verantwoordelijkheden aan te passen aan hun sterke punten en interesses. 

Deze aanpassingen hebben een duidelijke effect op verhoogde tevredenheid en betrokkenheid van werknemers. 

Vanuit Studio Symbio ondersteunen we jouw organisatie en teamleden zodat jullie van talentanalyse tot jobcrafting komen en hier duidelijk werkgeluk uit halen. Daarnaast bieden wij verdere consulting en coaching bij evaluatiemomenten.

Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor bedrijven

Ons team staat voor je klaar

Ann Luca

Ann Luca

Loopbaanbegeleider

Recente blogberichten

Alle blogberichten
6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.
Stress & Burn-Out Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning Pre-en postnatale ondersteuning Talentmanagement Omgaan met ouder worden Conflicthantering Herstel in familie of thuissituatie
Charlotte Caron

Charlotte Caron

29/02/2024

6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.

Je herkent ze hoogstwaarschijnlijk wel. Van die gezegdes die je ooit aan de koffietafel van je grootmoeder mocht aanhoren. Sluimeren ze bij jou nog door?

Lees meer