057 37 85 06
Home / Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning

Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning

Als ouder doe je het fantastisch, ook al voelt dat niet altijd zo. Het kan zijn dat je je schuldig voelt omdat je denkt dat je je kind niet genoeg aandacht kunt geven door tijdsgebrek. Hoe ga je om met het geven van aandacht en hoe verloopt de interactie binnen jullie gezin? Het gedrag van je kind kan je soms behoorlijk van streek maken. Als de situatie voor jou onhoudbaar wordt, willen we bij Studio Symbio jou, je kind en je unieke gezin concrete handvatten bieden. Zo kun je weer ademhalen en eindelijk genieten van de tijd met je opgroeiende kind. 

Een helpende hand voor jouw gezin

Gezinsgerichte begeleiding op maat

Bij Studio Symbio bieden we geen quick-fix oplossingen. We begrijpen dat elk gezin een unieke dynamiek heeft, eigen gewoontes en een eigen manier van omgaan met uitdagingen. Daarom is onze begeleiding diepgaand en op maat gemaakt. We nemen de tijd om jouw specifieke situatie te begrijpen en om in te zoomen op jouw vragen.

Maak een afspraak

Onze aanpak in detail.

 • We starten altijd met een eerste gesprek, waarin we naar jouw frustraties en bezorgdheden luisteren. Wat wil je als ouder bereiken? Hoe gedraagt jouw kind zich momenteel? Wat zijn de kernwaarden binnen jullie gezin? Hoe verloopt de communicatie tussen jullie? Welke uitdagingen ervaar je? Hoe kan je als ouder al deze verantwoordelijkheden combineren? 
 • Vervolgens gaan we aan de slag met enkele vervolggesprekken, waarin we dieper ingaan op jouw behoeften en die van jouw kind. Onze therapeuten beschikken over een breed scala aan tools, methodieken en handvaten om tot passende oplossingen te komen die aansluiten bij jouw specifieke situatie.

Met welke vragen kan je bij ons terecht?

Het opvoeden van een kind kan soms vragen en twijfels met zich meebrengen. Mogelijk zijn er meerdere vragen die bij jou de kop op steken. Hieronder vind je enkele voorbeeldvragen die ouders vaak hebben.

 • Wat te doen als je kind liegt?
 • Hoe om te gaan met ongewenst gedrag van je kind?
 • Hoe kan je als ouder effectief grenzen stellen zonder vast te lopen?
 • Wat als je merkt dat je je kind te hard aanpakt en niet weet hoe het anders kan?
 • Hoe kan je omgaan met de kwaadheid of verdriet van je kind?
 • Hoe ga je om met boodschappen over jouw kind vanuit organisaties die het goed met jou als ouder menen?
 • Hoe kan je je kind helpen wanneer het zich vaak verveelt en weinig initiatief neemt?
 • Wat als je kind zeer beweeglijk, prikkelbaar of gevoelig is?
 • Hoe kan je omgaan met gezinsveranderingen die de dynamiek thuis veranderen, zoals echtscheiding, de komst van een vroeg of zus, of het wegvallen van een gezinslid?

Mocht je met andere vragen zitten die hier niet vermeld staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen bekijken we de mogelijkheden en bieden we ondersteuning waar nodig.

Hulp voor kinderen en ouders bij scheiding

Wanneer ouders besluiten uit elkaar te gaan, kan dit een zeer moeilijke en stressvolle tijd zijn voor de kinderen.  Onze gespecialiseerde begeleiding biedt kinderen de tools en vaardigheden om beter om te gaan met de scheiding van hun ouders. We helpen kinderen hun gevoelens te uiten, gezonde reacties of gedrag te ontwikkelen en de veranderingen in het gezinsleven te verwerken. 

Door middel van één-op-één sessies met het kind en/of gezinsgesprekken en/of oudergesprekken, krijgen kinderen de nodige emotionele steun en praktische adviezen om deze fase te verwerken. 

Ons doel is om kinderen te empoweren, hun veerkracht te versterken en hen te ondersteunen een gezonde toekomst op te bouwen, ondanks de scheiding van hun ouders.

Tarieven

Bij Studio Symbio bieden we transparante tarieven voor onze gezinsbegeleiding en opvoedingsondersteuning. Hieronder vind je een overzicht van onze tarieven.

 • Gesprek met ouder: €60 per uur
 • Koppelgesprek: €70 per uur
 • Gesprek ouder/kind:  €65 per uur 

Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor kinderen Symbio voor ouders

Workshops

Kinderyoga voor kinderen van 5 tot 7 jaar (sept/okt)

Kinderyoga is een speelse en avontuurlijke manier voor kinderen om kennis te maken met yoga. Het combineert oefeningen, dans en spel om fysieke gezondheid, concentratie, emotionele regulatie en zelfbewustzijn te bevorderen.

18/09 25/09 02/10 09/10 16/10 Telkens van 13.30 uur tot 14.30 uur


Kinderyoga voor kinderen van 8 tot 10 jaar (sept/okt)

Kinderyoga is een speelse en avontuurlijke manier voor kinderen om kennis te maken met yoga. Het combineert oefeningen, dans en spel om fysieke gezondheid, concentratie, emotionele regulatie en zelfbewustzijn te bevorderen.

18/09 25/09 02/10 09/10 16/10 Telkens van 15 u tot 16 u


Ons team staat voor je klaar

Christine Catry

Christine Catry

Psychotherapeut
Quincy Timperman

Quincy Timperman

Systemisch therapeut

Recente blogberichten

Alle blogberichten
Generatie op generatie: Ontdek en doorbreek verborgen trauma’s
Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning
Quincy Timperman

Quincy Timperman

04/06/2024

Generatie op generatie: Ontdek en doorbreek verborgen trauma’s

Heb je ooit stilgestaan bij hoe de ervaringen van jouw (voor)ouders de manier waarop jij in het leven staat en hoe je jouw kinderen opvoedt, kunnen beïnvloeden? Het idee dat trauma niet alleen persoonlijk is, maar ook doorgegeven kan worden van de ene generatie op de andere, is zowel overweldigend als een beetje ontmoedigend. In deze blog bieden we kennis aan die de cycli helpt doorbreken.

Lees meer
Onze kinderen als onze spiegel
Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning
Quincy Timperman

Quincy Timperman

23/05/2024

Onze kinderen als onze spiegel

Heb je ooit stilgestaan bij het idee dat onze kinderen niet alleen onze oogappels zijn, maar ook kleine, wandelende, pratende spiegels? Jawel, je hoort het goed. Ze reflecteren niet alleen onze genen, maar ook ons gedrag, onze emoties, en zelfs hoe het met ons gaat. En dat, lieve ouders, is zowel verbazingwekkend als een beetje beangstigend, nee?

Lees meer
6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.
Stress & Burn-Out Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning Pre-en postnatale ondersteuning Talentmanagement Omgaan met ouder worden Conflicthantering Herstel in familie of thuissituatie
Charlotte Caron

Charlotte Caron

29/02/2024

6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.

Je herkent ze hoogstwaarschijnlijk wel. Van die gezegdes die je ooit aan de koffietafel van je grootmoeder mocht aanhoren. Sluimeren ze bij jou nog door?

Lees meer