057 37 85 06
Home / Angst en depressie

Angst en depressie

Angst en depressie zijn twee uiteenlopende ervaringen en vragen dus om hun eigen aanpak. 

Wat is angst?

Er zijn verschillende vormen van angsten. Dat kan bijvoorbeeld na het ervaren van een traumatische gebeurtenis (PTSS) of misschien heb je bepaalde dwangmatige gedachten (obsessies) en repetitieve gedragingen (OCD). 

Angst hoeft niet specifiek te zijn. Mogelijks ervaar je dat je dagelijks zorgen maakt over alledaagse situaties en hierdoor jezelf of je omgeving afremt. 

Het kan ook zijn dat je bepaalde sociale contacten vermijd en je angstig bent om met bepaalde mensen te spreken of met hen in contact te komen. 

Angst doet duidelijk iets met jouw lichamelijke en mentale gezondheid. Studio Symbio ondersteunt jou in dit proces naar veiligheid en geruststelling.

Wat is een depressie?

Een depressie is sterk verschillend van persoon tot persoon. Vaak is het duidelijk dat er een diepgaande leegte en droefheid aanwezig is. De interesse en plezier die je vroeger in bepaalde activiteiten of contacten terugvond, is ver te zoeken. Alsof het zelfs nooit meer lijkt terug te komen. Mogelijks ervaar je je sterk vermoeid, kamp je met schuldgevoelens of klinken de stemmen in je hoofd vaak zelfbeschuldigend. 

Het beeld dat je over jezelf hebt, kent mogelijks zijn diepte en je hebt meer en meer moeite om met familie of vrienden samen te zijn. 

Een depressie kan je als mens onderdoor halen. Vanuit Studio Symbio reiken we jou de hand zodat je dit proces niet alleen hoeft te dragen.

Is het voor jou niet duidelijk of je aan een depressie lijdt? Raadpleeg dan eerst jouw huisarts.

Hoe ondersteunen wij jou?

Therapie

Wij benaderen jou vanuit een betrokken en veilig contact. 

Tijdens een eerste gesprek gaan we na welke stappen je reeds hebt ondernomen en hoe je het op vandaag ervaart. 

Krijg hier zicht op de therapeutische stromingen.

Vanuit specifieke vraagstelling gaan we verder. Zo gaan we bijvoorbeeld na hoe je tegen jezelf praat, welke hulpbronnen er zijn, op welke wijze jij hier beroep op doet en hoe stap voor stap de toekomst er voor jou uit ziet.

We bieden je zowel praktische tips als een diepe ondersteuning. Vanuit onze therapeutisch achtergrond begeleiden we jou zodat je opnieuw terug het leven in handen kan nemen. Op deze manier werken we richting energie, levenslust, autonomie, hoop en acceptatie.

Onze tarieven

Per gesprek van 60 minuten betaal je 60 euro.

Vragen met betrekking tot terugbetaling? Vraag raad aan de medewerker van het onthaal.

Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor volwassenen

Ons team staat voor je klaar

Christine Catry

Christine Catry

Psychotherapeut
Charlotte Caron

Charlotte Caron

Psychotherapeut i.o.
Heidi Syx

Heidi Syx

Cranio-sacraal therapeut i.o.

Recente blogberichten

Alle blogberichten
Vertrouwensband in het therapeutisch proces
Angst en depressie Rouw & verlies Psychotherapie
Christine Catry

Christine Catry

03/04/2024

Vertrouwensband in het therapeutisch proces

Ben je op zoek naar een duurzame vertrouwensband binnen een therapeutische relatie? Binnen mijn begeleidingen is dit net de voorwaarde voor een heilzaam proces.

Lees meer