057 37 85 06
Home / Seks- en relatieproblemen

Seks- en relatieproblemen

Jullie hebben ondertussen een tijd één en ander opgebouwd, jullie delen een netwerk en familiale situaties. Maar wat als het plaatje nu toch niet meer klopt? Wat als er vertrouwen is geschaad? Wat als de discussies geen eind meer kennen? Wat als jullie seksleven niet meer leeft?

Relatieproblemen

Botsen jullie vaak op misverstanden? Heb je het gevoel dat jullie elkaar nooit kunnen begrijpen? Welke conflicten dragen jullie mee en blijven tussen jullie staan? Relatieproblemen kunnen dagelijks blijven aanmodderen en de sfeer verzieken. Wanneer de spanningen hoog oplopen is het zelf moeilijk om je te concentreren op andere verplichtingen. 

Vanuit Studio Symbio ondersteunen we jullie op vlak van communicatie, vertrouwen en onopgeloste conflicten. Dat kan door individueel in gesprek te gaan of samen.

Seksuele problemen

Seksuele problemen kunnen gaan verschillen tussen mannen en vrouwen en verstoren vaak jullie intieme relatie. Binnen Studio Symbio kan je terecht met problemen met je libido (geen zin in seks), vaginisme, impotentie, vragen rond vruchtbaarheid, negatieve gevoelens omtrent seksuele ervaringen, gevoel voor angst of afkeer van seks, verschil in verlangens en goesting, moeilijk opgewonden raken of vroegtijdige zaadlozing of ejaculatie. 

Onopgeloste seksuele kwesties veroorzaken spanning. Vanuit Studio Symbio ondersteunen wij elk van jullie zonder oordeel. 

Ik wou u nog eens bedanken voor de sessie. Het was meer dan verwacht. Er is al een ferme last van de schouders gevallen. Ik ben tijdens de sessie tot het besef gekomen dat ik achter alles iets gezocht heb jaren aan een stuk, ook achter de gewone, normale dingen, wat voor heel wat onnodige kwaadheid gezorgd heeft. Ook opvoedkundig heb ik een en ander bijgeleerd. Ben content dat ik na al die jaren er toch iets aan gedaan heb.

Alleenstaande gescheiden man, 50 jaar

Wat bieden we aan:

één op één

Binnen deze sessies kies je ervoor om alleen op gesprek te komen. In de eerste gesprekken gaan we na wat je specifieke uitdagingen zijn binnen jouw huidige of beëindigde relatie. Daarna verdiepen we ons in hoe jij in deze relatie staat en wat jouw verlangens zijn. We ondersteunen jou inzicht te krijgen in jouw gevoelens en jouw gedragingen. Binnen één op één gesprekken ondersteunen we jou in jouw zelfvertrouwen, communicatiestijl en zelfredzaamheid.

Koppel-gesprek

In een koppelgesprek kom je met twee. We bieden ruimte aan jullie conflicten en verwachtingen en trekken het gesprek open. We gaan dieper na wat jullie ervaringen en overtuigingen zijn en hoe jullie naar de toekomst kijken. We werken verder op positief herstel of benaderen nieuwe mogelijkheden die jullie relatie terug ademruimte geven. 

Wij voelen ons super comfortabel bij Jolien. Altijd een heel warm onthaal. Ondanks we nog maar 4 à 5 contactmomenten gehad hebben, kent Jolien ons al erg goed. We vinden het ook zinvol dat we soms wat huiswerk meekrijgen voor de weken tussenin. Al goeie en werkbare tips gekregen.

Koppel 27 en 30 jaar, samenwonend met kinderwens

Seks-educatie

Deze educatie is gericht op het bespreekbaar maken van seksuele thema's en het leren kennen van elkaars lichaam en geslachtsorganen. Bij ons geen ingewikkelde termen en droge feiten, maar een openhartige benadering waarin we inspelen op alledaagse vragen en streven naar het veranderen van het beeld over seks. We willen niet alleen informeren, maar ook inspireren, waarbij we streven naar een positieve en gezonde kijk op seksualiteit.

Heel professioneel. Je kan je vraag of probleem gewoon bespreken in een aangename sfeer waar je je op je gemak voelt. Advies waar je iets aan hebt. Na een eerste gesprek was er al veel duidelijk. Een echte aanrader!

Gehuwde mama van 2 jonge kinderen, 32 jaar

Onze Tarieven

De één op één gesprekken als koppelgesprekken bedragen 70 euro per uur. 

Sekseducatie voor tieners gaan op regelmatige basis door in onze groepspraktijk als kunnen apart geboekt worden. Vraag een offerte via het contactformulier.

Ontdek ons volledig aanbod

Symbio samen

Ons team staat voor je klaar

Jolien Wyffels

Jolien Wyffels

Seks- en relatieconsulent

Recente blogberichten

Alle blogberichten
West-Vlamingen…gekend als doeners maar waarom neemt het denken toch vaak de bovenhand tussen de lakens?
Seks- en relatieproblemen
Jolien Wyffels

Jolien Wyffels

04/03/2024

West-Vlamingen…gekend als doeners maar waarom neemt het denken toch vaak de bovenhand tussen de lakens?

Waarom is het voor West-Vlamingen soms moeilijk om het denken achterwege te laten tussen de lakens? Wat maakt dat dit het genieten van seks beïnvloedt? Leer hoe je uit je hoofd kunt stappen en in je lichaam kunt zakken voor een diepere verbinding en meer genot tijdens intieme momenten.

Lees meer