057 37 85 06
Home / Omgaan met ouder worden

Omgaan met ouder worden

Lange tijd stel je iets voor bij het proces van ouder worden. Tot je eenmaal in deze fase van het leven komt. Hoe is het om dan ouder te zijn. 

Eenzaamheid

We zijn niet gemaakt om alleen te zijn. En toch zijn we nog nooit zo eenzaam geweest. Eenzaam zijn tast je aan en leidt tot gevoelens van verdriet, angst, en zelfs fysieke gezondheidsproblemen. Misschien heb je moeite met het aangaan van sociale contacten of zie je voor jezelf hierin geen uitweg. 

Afhankelijkheid

Als ras-echte West-Vlamingen zit het in ons bloed: Voort doen, zwijgen, opstaan en weer doorgaan. We kunnen moeilijk om met het ontvangen van steun. 

Of je nu een minimale of ernstige vorm van verminderde mobiliteit kent of kampt met bepaalde gezondheidsproblemen. Mogelijks staat het jou in de weg om zelfstandig jouw ding te doen. Misschien voel je je gefrustreerd, verdrietig of kwaad. In hoeverre moet je gewoontes of dagelijkse activiteiten anders gaan doen? Hoe pak je het dan aan?

Verlies

Bij het ouder worden merk je vaker verlies ervaringen wat pijnlijk aanvoelt. Mogelijks merk je dat je bepaalde familiale of vriendschappelijke contacten verliest, financiële zekerheden verliest, jouw job of bepaalde taken niet meer kan doen, je autonomie verliest of verminderde mobiliteit ervaart. 


Studio Symbio ondersteunt jou in dit proces en de vragen die je hierbij hebt. We zijn erop gericht jou te begeleiden naar duurzame emotionele steun, contact en het omgaan met verlies.

Onze tarieven

60 euro per gesprek met een psychotherapeut. Vraag aan het onthaal de mogelijkheden tot terugbetaling via de mutualiteit.

35 euro voor een gespecialiseerde voetverzorging. 

Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor volwassenen

Ons team staat voor je klaar

Christine Catry

Christine Catry

Psychotherapeut

Recente blogberichten

Alle blogberichten
6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.
Stress & Burn-Out Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning Pre-en postnatale ondersteuning Talentmanagement Omgaan met ouder worden Conflicthantering Herstel in familie of thuissituatie
Charlotte Caron

Charlotte Caron

29/02/2024

6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.

Je herkent ze hoogstwaarschijnlijk wel. Van die gezegdes die je ooit aan de koffietafel van je grootmoeder mocht aanhoren. Sluimeren ze bij jou nog door?

Lees meer