057 37 85 06
Home / Baby- en zwangerschapsmassage

Baby- en zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een bijzondere tijd in het leven van een vrouw, vol verwachting en verandering. 

Terwijl je lichaam zich voorbereidt om nieuw leven te verwelkomen, kun je ook te maken krijgen met vermoeidheid, stress en lichamelijke ongemakken.

 Zwangerschapsmassage biedt verlichting en welzijn voor aanstaande moeders, met voordelen die zowel het fysieke als het emotionele welzijn omvatten. 

Wens je graag een overtijdbehandeling of blijft je kindje in stuit liggen? Ben je op zoek naar gerichtere ondersteuning tijdens je zwangerschap en bevalling? 

Wat mag je verwachten?

Studio Symbio wenst mensen op een duurzame en verdiepende manier te ondersteunen bij hun klachten. Daarom gaan we steeds als volgt te werk.


 • Start van de sessie: We stellen enkele persoonlijke vragen om zicht te krijgen op welke klachten je lichamelijk ervaart. Op deze manier kunnen we de massage beter op jouw wensen afstemmen.
 • Werkwijze: Onze behandelingstafel is elektrisch verwarmd. Ook de behandelkamer zetten wij op voldoende hoge temperatuur om het jou zo comfortabel mogelijk te maken. We beschikken zelf over de nodige handdoeken en vinden het belangrijk jouw intimiteit hierin te respecteren. Er wordt steeds gewerkt met natuurlijke oliën. Er kunnen etherische oliën toegevoegd worden die een specifieke, heilzame werking hebben op uw lichaam. 
 • Verloop: Tijdens de massage zelf wordt er niet gepraat. Op deze manier kunnen onze masseurs zich volledig toewijden aan de massage. 
 • Afsluit of opvolging: Na de sessie bekijk je voor jezelf of je iets wil teruggeven van jouw massagebeleving. Mocht je meer begeleiding nodig hebben op je pad bekijken we met welke lichaams- of gespreksgerichte behandeling je verder kan. Indien vragen of opmerkingen, dan horen we je graag.

Neem graag even in acht:

 • Drink voldoende water voor en na de behandeling om afvalstoffen te helpen verwijderen.
 • Trek makkelijke kledij aan.
 • Persoonlijke hygiëne vinden wij erg belangrijk. We dringen erop aan voor jouw massagebehandeling een douche te nemen en jouw tandhygiëne te verzorgen.
 • Gelieve geen massage te boeken in geval van koorts, ontstekingen, infecties en hart- en vaataandoeningen.
 • Onze massages zijn geen vervangen van het medisch aanbod door artsen, kinesisten of osteopaten. Indien jij dit nodig acht, is er een mogelijkheid tot een samenwerkingsoverleg met jouw behandelende arts, kinesist of osteopaat.

Onze tarieven

Zwangerschapsmassages:

 • Eerste sessie - 75 minuten: 75 euro
 • Vervolgsessies - 60 minuten: 65 euro 
 • Korte behandeling - 30 minuten: 35 euro 

Babymassage

Shantala babymassage is een zachte en liefdevolle massage techniek die de band tussen ouder en baby versterkt. Zowel ouder als kind vinden door deze techniek volkomen rust en ontspanning. 


Deze massage ondersteunt en verbetert de ademhaling en goede bloedsomloop van de baby. Daarnaast bewijst het zijn voordelen ter ondersteuning van een goede vertering

Daarnaast werpt een babymassage ook zijn vruchten af als het gaat om het ontwikkelen van de tastzin. Hierdoor wordt de baby bewuster van zijn eigen lichaam. 

Een babymassage kalmeert, geeft geborgenheid en ontspanning. Door in goede verbinding te staan met je kindje, vermindert het huilen en verbeter je slaap en slaapritme. Onze vroedvrouw leert je de lichaamstaal van jouw kindje te (her)kennen en ondersteunt je in het versterken van je ouderlijke intuïtie. 

Baby's genieten van de beweging en de liefdevolle aanraking, hierdoor komt oxytocine, het liefdeshormoon, vrij en werken jullie samen aan een innige band tussen ouder en kind. 

Babymassage wordt aangeboden in kleine groepjes. Data en afspraken kan je lezen onder onze pagina workshops.


Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor ouders

Ons team staat voor je klaar

Veerle Bekaert

Veerle Bekaert

Masseuse