057 37 85 06
Home / Pre-en postnatale ondersteuning

Pre-en postnatale ondersteuning

Onze Pre- en Postnatale ondersteuning is uitgebouwd om het warme contact tussen mama, partner en kindje te ondersteunen en voor te bereiden op het verwelkomen en omringen van een nieuwe wezentje. Dit kan door middel van massage, zwangerschapsyoga of HybnoBirthing.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een zachte en ondersteunende vorm van yoga, speciaal ontworpen voor aanstaande moeders. Het omvat zachte houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie die zijn afgestemd op de behoeften van zwangere vrouwen. Hou onze workshop-pagina in de gaten voor nieuwe data en inschrijvingsmogelijkheden.


HypnoBirthing

Een geboorte-ervaring is een verhaal dat voor de rest van ons leven bij blijft. Dat ene moment waar jullie jullie zoon of dochter mogen aankijken en verwelkomen. Binnen Studio Symbio bieden we op regelmatige basis HypnoBirthing lessen aan. Deze methodiek ondersteunt jullie als toekomstige ouders op het proces van een natuurlijke en ontspannen geboorte. 

We bieden jullie achtergrondkennis, ademhalingstechnieken en visualisaties om angsten te verminderen en het natuurlijke geboorteproces te ondersteunen.  Met deze voorbereiding krijgen jullie alle tools zodat jullie als koppel weten samen te werken en naar de geboorte kunnen toegroeien.

Kijken jullie ook uit naar een geboorte vol vertrouwen, ontspanning en zelfvertrouwen?  Hou onze workshop pagina dan zeker in de gaten. De HypnoBirthing zwangerschapscursus wordt door een ervaren docent gegeven die de officiële HypnoBirthing practitioner opleiding vanuit de VS heeft gevolgd.    

This practitioner is affiliated with the HypnoBirthing Institute and is currently certified and autorized to teach the complete HypnoBirthing program. 

Veerle Bekaert is aangesloten bij de Vereniging HypnoBirthing van België en Nederland.

Emotionele ondersteuning

Vanuit Studio Symbio bieden we emotionele ondersteuning voor ouders die te maken hebben met uitputting of zichzelf dreigen te verliezen in de situatie. De geboorte van een baby zet je wereld als ouder op zijn kop. Als koppel is het niet evident om de balletjes in de lucht te houden. Herken je volgende signalen?

 • Verminderde interesse in je baby.
 • Gevoelens van hulpeloosheid en overweldiging. 
 • Verlies van plezier en voldoening in het ouderschap. 
 • Sociale terugtrekking en isolatie.

Wij komen aan huis om jou in het ouderschap emotioneel te ondersteunen. We hebben een brede kennis als het gaat over hechting en emotionele ontwikkeling van baby's. 

Overtijdsbehandeling

Wanneer je de 40 zwangerschapsweken nadert is het voor iedereen in je omgeving spannend afwachten. We voelen ons vaak onzeker wanneer we voorbij de 40 weken zwangerschap gaan. De druk uit de omgeving stijgt, waardoor vragen kunnen opkomen of natuurlijk baren nog wel mogelijk is. Onze vroedvrouw ondersteunt jou, je partner en de baby bij het 'in overtijd' gaan. We staan je graag bij in dit proces.


Via ontspannende massage, acupressuur en voetreflexologie nodigen we de baby uit om zijn reis te beginnen.  

De overtijdsbehandeling bestaat uit een uitgebreide ontspanningsmassage met acupressuur en voetreflexologie. Daarnaast bieden we gerichte oefeningen om meer ruimte in het bekken te creëren. We geven je een overzicht van hoe de ondersteuning in zijn werk gaat:

 • Eerste afspraak (75 min.): We zoomen in op je algehele gezondheid en je zwangerschapsverloop tot nog toe. Welke ongemakken of kwaaltjes draag je? Hoe uit zich dat? Hieraan gekoppeld bieden we jou een zwangerschapsmassage van 60 minuten. Daarna blikken we terug wat voor jou tot uiting kwam in een nabespreking. Op basis hiervan geven we ondersteunende tips mee.
 • Vervolgafspraak (60 min.): We blikken terug op de tijd tussen de eerste sessie en nu. Wat is er voor jou veranderd? Welke klachten treden op de voorgrond? We bieden een zwangerschapsmassage 60 minuten en koppelen andere technieken die jou ondersteunen voor de start van de baring. We sluiten de sessie af met een korte nabespreking.
 • Vervolgafspraak (30min): Je kan ook kiezen voor een korte vervolgafspraak. Hier bieden we een massage van 30 minuten aan en kan je rekenen op bijkomende tips ter ondersteuning van je zwangerschap of start van de baring. Je kiest samen met de vroedvrouw het aantal vervolgafspraken die voor jou nodig zijn.

Kindje in stuitligging?

Als je in het laatste trimester van je zwangerschap hoort dat je baby in stuitligging ligt, kan dat een behoorlijke schok zijn. Bijna negen maanden lang leef je toe naar je bevalling. Waarschijnlijk weet je inmiddels hoe je de bevalling het liefste zou willen ervaren. Stuitligging bij je baby zet jouw wensen ineens op losse schroeven. 

Vragen borrelen op: Wat  als de baby in stuitligging blijft liggen? Kan ik dan nog wel vaginaal bevallen? Hoe gaat dat in zijn werk? Durf ik dat aan? Wat als het dan alsnog op een keizersnede uitdraait? Hoe groot is die kans eigenlijk? Kan ik dan misschien beter meteen voor een keizersnede kiezen? Logische vragen! 

We ondersteunen jou tijdens ons stuitconsult. 

Stuitconsult

Het uitgebreide stuitconsult schept ruimte in je hoofd. We doorlopen je vragen en je bezorgdheden met betrekking tot de stuitligging en je aankomende bevalling. Bij een stuitconsult onderzoeken we de mogelijkheden om je kindje alsnog te draaien. We maken hiervoor gebruik van:

 • Moxa- therapie: Volgens de Chineese geneeskunde zorgt Moxa voor een betere doorbloeding van het spierweefsel in de baarmoeder. De baby wordt hierdoor bewegelijker en de kans dat hij gaat draaien neemt toe.
 • Voetreflexologie 
 • Spinning Babies: dit zijn oefeningen voor een goede bekkenstand. Ze creëren ruimte in je buik en bekken en bezorgen bewegingsvrijheid. De oefeningen vergroten de kans op een vlotte bevalling.
 • Gerichte houdingen die je samen met je partner thuis verder kan oefenen

Tarieven

Overtijdsbehandeling van 75 min bedraagt 75,00 Euro.

Overtijdsbehandeling van 60 min. bedraagt 65 euro.

Vervolgafspraken van 30 minuten bedraagt 35,00 Euro.

Stuitconsult van 70 minuten bedraagt 70 euro.

Emotionele ondersteuning van 60 minuten bedraagt 60 euro.


Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor ouders

Workshops

Zwangerschapsyoga: zachte beweging, verdiepende ademhaling en totale verbinding

De zachte en veilige yogahoudingen zijn speciaal ontworpen om de uitdagingen van de zwangerschap te ondersteunen. Je leert hoe je spanning loslaat, je flexibiliteit verbetert en je lichaam voorbereidt op de bevalling.

18 augustus 2024 9.30 uur tot 11 uur


Cursus: De weg van moeder natuur: Hypnobirthing voor wie een kalme geboorte wenst.

Leer samen met je partner technieken voor een kalme geboorte en omarm het natuurlijke proces van bevallen.

7/09/2024

14/09/2024

21/09/2024

28/09/2024

5/10/2024

Telkens van 9 tot 11

30 uur.


Ons team staat voor je klaar

Veerle Bekaert

Veerle Bekaert

Vroedvrouw
Jolien Wyffels

Jolien Wyffels

Seks- en relatieconsulent
Charlotte Caron

Charlotte Caron

Psychotherapeut i.o.
Christine Catry

Christine Catry

Psychotherapeut

Recente blogberichten

Alle blogberichten
6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.
Stress & Burn-Out Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning Pre-en postnatale ondersteuning Talentmanagement Omgaan met ouder worden Conflicthantering Herstel in familie of thuissituatie
Charlotte Caron

Charlotte Caron

29/02/2024

6 hardnekkige West-Vlaamse gezegdes die ons de das om doen. 3 tips om rust en geruststelling te vinden.

Je herkent ze hoogstwaarschijnlijk wel. Van die gezegdes die je ooit aan de koffietafel van je grootmoeder mocht aanhoren. Sluimeren ze bij jou nog door?

Lees meer