057 37 85 06
Home / Workshops / Workshop geprikkeld door prikkels
Stress & Burn-Out Gezinsbegeleiding & opvoedingsondersteuning Herstel in familie of thuissituatie

Workshop geprikkeld door prikkels

Quincy Timperman

Overprikkeld raken/zijn is niet iets exclusief voor hoogsensitieve mensen. Het overkomt iedereen. Deze workshop kan je helpen om een manier te vinden om soepel om te gaan met de prikkels die op je afkomen. Je leert jouw eigen prikkelverwerking beter kennen en wat jouw persoonlijke signalen van onder- of overprikkeling zijn. Je krijgt tips om jouw persoonlijk 'ontprikkelrecept' samen te stellen. 

Wat mag je verwachten?

  • Inzicht in prikkels: Leer wat prikkels zijn en hoe ze van invloed zijn op je welzijn. 
  • Hooggevoeligheid (HSP): Ontdek de verschillende aspecten van hooggevoeligheid en welk type HSP'er je bent. 
  • Verbanden met hoogbegaafdheid, ASS en trauma: Leer over de overlappende kenmerken en verschillen tussen deze concepten.
  • Burn-out en Bore-out: Begrijp de signalen en oorzaken van burn-out en bore-out, en leer hoe je ze kunt voorkomen. 
  • Omgaan met prikkels en zelfzorg: Ontvang praktische tools en strategieën om beter om te gaan met overprikkeling en om jezelf te verzorgen.

Als je jou afvraagt: wat is prikkelverwerking precies? Hoe werkt prikkelverwerking bij mij en bij jou? Schrijf je dan zeker in voor de workshop. 

Ga soepel om met de dagelijkse indrukken

Dagdagelijks krijgen we non-stop prikkels over ons heen. Als ons brein alle prikkels zou doorlaten, wordt het chaos in ons hoofd. En in ons lijf. We raken dan ook regelmatig (soms onbewust) overprikkeld. Je raakt geïrriteerd, hebt een 'kort lontje', kunt je slecht concentreren, je vergeet dingen, je meer onzeker voelen, je maakt sneller fouten,...  

In onze workshop nemen we je mee in hoe het in zijn werk gaat in onze bovenkamer en dat van de ander zodat jij dat kort lontje kan voor zijn.

Onze trainer

Quincy Timperman is werkzaam in het centrum voor geestelijke gezondheidszorg. 10 jaar begeleidt, ondersteunt en traint ze kinderen, jongeren en hun ouders.

Als high sensation seeker weet ze zelf als geen ander hoe prikkels een impact hebben op iemands welbevinden. Quincy verdiept zich dagelijks in deze thematieken waardoor ze over heel wat kennis beschikt die ze binnen deze workshop met u zal delen. 

Quincy werkt in bijberoep in haar praktijk De Ordening als systemisch therapeut en counselor. Daarnaast biedt ze groepstherapieën en familieopstellingen aan in Studio Symbio als in de Praktijk Veerkracht in Waregem.

Praktisch

Datum: 8 juni 2024

Aanvangsuur: 9 uur

Einde voorzien om 12 uur

Bijdrage: 20,00 euro

Schrijf je hier in

Er zijn nog 12 plaatsen vrij.

Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor volwassenen Symbio voor loopbaan Symbio voor bedrijven Symbio voor kinderen Symbio voor ouders Symbio samen