057 37 85 06
Home / Workshops / Kookworkshop: Hoe maak ik een budgetvriendelijke maaltijd die voedzaam en lekker is?
Voedingsadvies van een diëtist

Kookworkshop: Hoe maak ik een budgetvriendelijke maaltijd die voedzaam en lekker is?

Katrijn D'Arras

Katrijn D'Arras

België is op één na de grootste voedselverspiller van Europa. Enkel Nederland doet het op vlak van voedselverspilling nog slechter. De cijfers zijn hard. Gemiddeld verspillen we per persoon in België maar liefst 345kg voeding, in de volledige cyclus, van “boer tot consument”. Als we kijken op individueel niveau komt dit neer op 37kg per individu (Bron: 5 Tips Tegen Voedselverspilling, 2022). 

Naast dat we dit voelen in onze portemonnee, want met deze cijfers gooien we één derde van ons budget letterlijk samen met de voeding in de vuilnisbak, geeft dit uiteraard ook een invloed op onze planneet. Want ook de grondstoffen die nodig waren voor deze voeding, belanden onrechtstreeks ook in de prullenbak. 

Zoals iedereen aanvoelt is voeding doorheen de jaren duurder geworden. Wat maakt dat iedere dag een vers gerecht op tafel zetten, niet altijd meer een evidentie is. 

Creatief en bewust koken 

In deze kookworkshop gaan we dieper in op hoe we bewust kunnen omgaan met onze restjes en gaan we hiermee creatief aan de slag. Want ja, ook met enkele eenzame verloren groenten in je frigo, kan je iets lekker, voedzaam en relatief goedkoop maken. 

Daarnaast gaan we in op jouw specifieke vragen en uitdagingen. Waar loop je tegenaan? Welke tips heb je nodig? Samen als groep is er ruimte om met elkaar in interactie te gaan. Net die interactie maakt de kookworkshop uniek en waardevol. 

Wat mag je verwachten?

  • Tijdens deze kookworkshop starten we met een kennismaking. Waar loop je tegen aan, welke verwachtingen of specifieke vragen heb je aan de start van deze workshop? Op deze manier spelen we in op jouw specifieke noden en verwachtingen.  
  • Daarna gaan we effectief van start! Samen koken we 3 volwaardige gerechten. Doorheen  ik u ten gepaste tijde ondersteun met kennis en bepaalde handige tips. 
  • We sluiten de kookworkshop af met een gezamenlijk eet- en reflectiemoment. Smullen maar! 

Om de groep veilig, geborgen en praktisch haalbaar te houden zijn de plaatsen beperkt. Wacht dus niet te snel als je er zeker bij wil zijn. 

Praktisch

  • Wanneer: zaterdag 7 december 2024 
  • Uur: 15u – 18u (3u) 
  • Locatie: Studio Symbio, Tybaerstraat 16, 8900 Ieper
  • Meebrengen: een eigen kookschort en enkele bewaardoosjes om eventuele restjes mee te nemen. 
  • Maximaal aantal deelnemers: 6
  • Kostprijs: 200 euro (Deelnameprijs + Een volledige receptenbundel met bijhorende tips + alle ingrediënten en materiaal waarmee we koken & welkomstdrankje/versnapering bij afsluit.)
Als erkende diëtist ben ik aangesloten bij de Vlaamse beroepsvereniging van diëtisten, waar deze prijs aangepast is volgens de wettelijke opgestelde richtlijnen. 


Wie is Katrijn?

Katrijn studeerde af als erkend diëtist en volgt op vandaag een Postgraduaat eetstoornissen.  

Haar visie en doel bleek snel duidelijk: “Wat betekent voeding, in de ruime zin van het woord?” Daar behoren diverse facetten bij. Zo moet het mogelijk zijn spontaan iets lekkers te kunnen gaan eten met vrienden, is iets ongezonds eten niet per sé uit den boze en vindt ze het belangrijk te leren vriendelijk zijn ten aanzien van ons rijke lichaam.   

Katrijn is een positief en energieke collega binnen Studio Symbio. In haar vrije tijd houdt ze uiteraard van koken, dansen en zwarte chocolade met een koffietje.

Schrijf je hier in

Er zijn nog 6 plaatsen vrij.

Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor gezondheid