057 37 85 06
Home / Workshops / Contactgroep - Herboren na mijn burn-out.
Stress & Burn-Out

Contactgroep - Herboren na mijn burn-out.

Charlotte Caron

Charlotte Caron

Welkom bij Herboren na mijn burn-out! Onze contactgroep is er gekomen na heel wat individuele trajecten met mensen die te kampen hebben met een burn-out.

Verschil tussen een contactgroep en individuele ondersteuning

Individuele contacten zijn een grote meerwaarde omdat er individueel op situaties kan worden ingespeeld en we specifiek jouw traject van uitval naar herintegratie nauw opvolgen. Op dat moment gaat alle aandacht individueel naar jou. 

Een contactgroep is er voor wie reeds enkele maanden terug blikt op zijn burn-out en heel vaak het gevoel heeft er alleen in te staan. Met onze contactgroep wensen we ervaringen samen te brengen, zodat de groep en geboden oefeningen voor jou kunnen bijdragen naar een weg naar herstel en welzijn. De contactgroep zet in op het eenzame proces van wie te kampen had met een burn-out. 

Door de oefeningen weet je in de buitenwereld beter om te gaan met de moeilijkheden die je vandaag ondervindt. We denken aan perfectionisme, bewijsdrang, pleasegedrag, moeite met tot rust komen, gevoelig zijn, moeite met grenzen aangeven, omgaan met conflict, etc.

Belangrijk

Deze contactgroep vervangt geen individueel traject. Sta je aan de start van jouw burn-out of zoek je professionele hulp? Dan moedigen we jou aan om contact op te nemen met een gekwalificeerde therapeut of huisarts.

Wat mag je verwachten?

 • Lotgenoten contact: In onze contactgroep vind je een veilige ruimte om je ervaringen te delen en steun te vinden bij anderen die begrijpen wat je doormaakt. 
 • Begeleide oefeningen: Elke sessie wordt begeleid door onze trainer en psychotherapeut i.o.. Je mag rekenen op praktische oefeningen. We reiken tools aan die helpen bij het herstelproces en het opbouwen van veerkracht. 
 • Gemeenschap en verbondenheid: Het contact met andere deelnemers kan een krachtige bron van steun en motivatie zijn tijdens je herstelreis.

Agenda 19 september 2024

 • Verwelkoming en kennismaking: We starten de avond met een warme verwelkoming en het delen van enkele afspraken zodat we de basis leggen van een veilige contactgroep. 
 • Reflectieoefening: We beginnen met een verrijkende reflectieoefening. We leren niet alleen de ander kennen en hoe zij omgaan met een burn-out, we leren ook onszelf beter kennen waardoor we beter gewapend zijn en andere beslissingen kunnen nemen in ons dagelijks leven.
 • Ontspanningsoefening: Vervolgens bieden we een ontspanningsoefening die je ondersteunt om tot rust te komen en je steeds buiten de contactgroep kan bovenhalen. 
 • Afsluiting: We sluiten de avond gezamenlijk af.

Praktisch

 • Locatie: Studio Symbio - Tybaertstraat 16, Ieper
 • Data: één donderdag per maand - telkens van 20 tot 22.00 uur.
 • Tarief: 20 euro/sessie -  Betaling gebeurt ter plaatse via een QR-code. Mocht dit voor jou niet haalbaar zijn, dan bezorgen we je graag na de bijeenkomst een betaalverzoek. 
 • Inschrijven: Deze inschrijvingspagina wordt per maand aangepast naar de nieuwe datum van komende maand. Dat betekent dat je het aantal vrije plaatsen per maand kan opvolgen. Wens je graag je plaats te reserveren op langere termijn? Geef dan een seintje aan jouw trainer bij eerste deelname. Zo houden we je plaats vrij. 
 • Annuleren: kan kosteloos en los van overmacht tot 48 uur voor de aanvang van de bijeenkomst. Hiervoor kan je het contactformulier gebruiken. 

Schrijf je hier in

Er zijn nog 5 plaatsen vrij.

Ontdek ons volledig aanbod

Symbio voor volwassenen Symbio voor loopbaan Symbio voor bedrijven